Kundeservice

Virksomheden

Friluftslageret ApS
CVR-nr: 27 27 33 78 | Tel: +45 63 12 37 37
Internet: Friluftslageret.dk | E-mail: info(a)friluftslageret.dk

Administration & centrallager
Hans Egedes Vej 11 | 5210 Odense NV | Danmark

Butikker
Læssøegade 12 | 5000 Odense C | Danmark
Sct. Anne Plads 2-4 | 5000 Odense C | Danmark

Friluftslageret er et 100% danskejet selskab etableret i 1995

Bankforbindelse
Spar Nord A/S
Reg.nr.: 9219
Kontonr.: 4571976582
IBAN code: DK33 9219 4571 9765 82
SWIFT code: SPNO DK 22

Åbningstider

NORMALE ÅBNINGSTIDER:

Butikkerne i Odense
Mandag - torsdag: 10:00 - 17:30
Fredag: 10:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:00
Søn- og helligdage: Lukket

Netbutikken
Du kan naturligvis handle døgnet rundt på netbutikken.
Netbutikkens telefonåbningstider er som følger:
Mandag - fredag: 8:00 - 16:00
Lør-, søn- og helligdage: Lukket

E-mærket

Vi er stolte af at Friluftslageret.dk var én af de første netbutikker, der allerede tilbage i august 2004 opnåede retten til at bruge e-mærket. Vi traf beslutningen om at ansøge om e-mærket, fordi vi mener, det er vigtigt at vise seriøsitet og at komme utrygheden omkring handel og færden på Nettet til livs.
E-Maerket
e-mærket er din sikkerhed
På Internettet er det ofte svært at skille fårene fra bukkene. Hvilke netbutikker er seriøse, og hvilke er mindre fine i kanten? Det kan være svært at afgøre for den almindelige forbruger, men det er der altså råd for. Løsningen hedder e-mærket.

På samme måde, som Ø-mærket er forbrugerens signal om en ægte økologisk vare, står e-mærket for sikker, korrekt og etisk forsvarlig handel og færden på Internettet.

For at få e-mærket, skal en lang række krav opfyldes - disse omhandler bl.a. betalingssikkerhed, forretningsbetingelser, fortrydelsesret samt korrekt registrering og anvendelse af personoplysninger. For mange kriteriers vedkommende, er kravene for at opnå retten til at bruge e-mærket, højere end den gældende lovgivning. Derfor er e-mærket forbrugerens ultimative signal om sikker, tryg og etisk forsvarlig handel på Internettet.

SPAM - Internettets plage...
Langt de fleste, der har en e-mailadresse, kender til problemerne med SPAM - uønskede reklamemails, der ofte får mailboxen til at flyde over.

Problemet er voksende, men vi vil gerne være med til at minimere generne og tidsspildet på lang sigt. Derfor anvender vi ikke dine personoplysninger (som fx din mailadresse) til andre formål end dem, du har givet os lov til. Dette er ligeledes et af kriterierne for at blive godkendt til at bruge e-mærket.

e-mærket er blevet til på foranledning af E-handelsfonden, der er stiftet af Forbrugerrådet, FDIH, Finansrådet, HK, Dansk Industri og en række andre store interesseorganisationer.
Du kan læse mere om e-mærket og se vores certifikat på e-maerket.dk.

Prisgaranti

Med Friluftslagerets prisgaranti er du sikret, at du altid får den bedste pris! Det betyder, at hvis du ser en vare annonceret billigere andre steder, så medbring dokumentation - fx annonce o.l. - i butikken eller skriv til kundeservice(a)friluftslageret.dk og vi matcher prisen.

Har du allerede købt varen i Friluftslageret og ser samme vare annonceret et andet sted til en lavere pris indenfor 14 dage efter købet, så medbring eller send dokumentation og kvittering og vi udbetaler prisforskellen i form af tilgodebevis.

Vi matcher også laveste netpris
At vi matcher laveste netpris er lige så simpelt som det lyder. Du får dine nye produkter til den laveste netpris, uanset om du handler på Friluftslageret.dk eller i vore danske butikker. I de fysiske butikker får du samtidig den personlige rådgivning og ekspertice, som vi i Friluftslageret er kendt for. Dermed garanterer vi dig den bedste handel - hver eneste gang!

Samme priser i butikkerne som på nettet
I Friluftslageret er butikspris og netpris altid ens. Som kunde kan det være svært at gennemskue, at præcis den samme vare kan have to forskellige priser. I mange butikker er netprisen ofte lavest, da der ikke er de samme udgifter til lokaleleje osv. Men hvorfor skal du snydes for den bedste pris, fordi du ønsker personlig rådgivning i butikken? Dette giver for os ingen mening. Du skal have produktet til den bedste pris uanset hvad - også selvom den laveste pris kommer fra vore konkurrenter.

Hvis du finder produktet billigere...
Skulle du mod forventning finde det produkt, du ønsker at købe - eller indenfor 14 dage efter købet hos os - billigere et andet sted, er vi klar til at matche den pågældende pris, hvis blot prisen er fra en danskejet webshop eller en dansk fysisk butik. Ved udnyttelse af vores prisgaranti skal du fremvise dokumentation i form af skærmprint eller annonce eller sende dokumentationen via vores kontaktside, hvorefter vi matcher prisen.

Skulle du finde varen billigere fra en udenlandsk virksomhed, hvor fx moms og lønninger er anderledes, så kontakt os, så vil vi se, om vi kan matche prisen og du derved kan opnå samme garanti på produktet og sikkerhed for levering jf. dansk lovgivning.

Det med småt...
Prisgarantien vil gælde i langt de fleste tilfælde, men vær opmærksom på følgende undtagelser, hvor prisgarantien ikke gælder:

 • Særlige tilbud som fx Black Friday, Cyber Monday, fødselsdags- & adventstilbud
 • Sætpriser som fx 3 for 2
 • Hvis varen ikke er identisk, dvs. samme model, farve, størrelse etc.
 • Hvis varen ikke er på lager i den butik, der annoncerer med en lavere pris
 • Hvis varen er bestilt hjem specielt til dig
 • Hvis varen sælges/annonceres i begrænset parti, fx køtilbud, ophørsudsalg o.l.
 • Hvis der er tale om en serviceydelse som levering, montering, etc.
 • Hvis varen er fra virksomheder udenfor Danmark, hvor fx moms og lønninger er anderledes - gælder både fysiske butikker og webbutikker.

Explore Club

Med et gratis medlemskab af Explore Club kan du drage nytte af alle de attraktive medlemsfordele! Hold dig underrettet om produktnyheder, få ekstra gode medlemstilbud, seneste nyt via e-mail og adgang til før-udsalg. Medlemskabet er ganske gratis!

Vi udsender via e-mail nyhedsbreve til alle vore medlemmer. I disse nyhedsbreve informerer vi om de sidste nye produkter, de forskellige aktiviteter i Friluftslageret og om udsalgene i såvel de fysiske butikker som i vores netbutik.

Som medlem af Explore Club får du adgang til Friluftslagerets Gårdsalg® og adgang til vore udsalg på Friluftslageret.dk førend alle andre.

For medlemmer af Explore Club vil handel på Friluftslageret.dk også blive hurtigere og mere bekvemt:

 • Indtast personlige oplysninger én gang for alle
 • Se bestillingsstatus
 • Følg pakken via Track & Trace
 • Print kvittering
 • Se tidligere indkøb
 • Udfyld returseddel
 • Udfyld reklamationsnota

Alt sammen på én og samme side!

Medlemskabet af Explore Club er som nævnt ganske gratis, og du kan til enhver tid melde dig ud.

Medlemsrabatter gælder ikke kampagne- eller tilbudsvarer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Bestilling

På Friluftslageret.dk har du mulighed for at bestille varer til levering i hele verden. Bestillingsbekræftelse udarbejdes dog kun på dansk.

Alle priser på Friluftslageret.dk angives inklusive dansk moms og alle afgifter, told mv. Skal varerne leveres til lande udenfor EU (heriblandt Grønland, Færøerne og Norge), fratrækker vi den danske moms = 20% af udsalgsprisen.

Har du brug for yderligere produktinformation, eller er du ikke helt hjemme i den virtuelle verden, er du meget velkommen til at tage telefonisk kontakt på tel +45 63 12 37 37 i butikkens åbningstid.

Således handler du

 1. Find den eller de varer, du ønsker, og læg dem i kurven. Gå til kurven
 2. Vælg landet, hvor varerne skal sendes til
 3. Indtast dine personlige oplysninger og vælg leveringsmåde
 4. Godkend vore handelsbetingelser og at alle oplysninger er korrekte
 5. Gennemfør betaling

Når betalingen er gennemført, modtager du bestillingsbekræftelse via e-mail. Straks efter bestillingen afsendes fra vores lager modtager du en e-mail indeholdende et pakkenummer og en kvittering for dit køb.
Er du medlem af Explore Club, kan du finde alle oplysninger vedr. dine bestillinger på Min side.

Du kan se hele processen i denne video:

Sikker betaling

Betalingsmuligheder
Når du handler på Friluftslageret.dk, kan du enten vælge at betale med Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, American Express eller JCB Card. Derudover kan du med MobilePay også betale helt uden at skulle finde kortoplysningerne frem.


Derfor er Dankort og kreditkort sikre
Når du har samlet de ønskede varer i kurven og er klar til at betale, bliver du automatisk sendt videre til en sikker forbindelse, kaldet SSL (Secure Socket Layer), mellem dig og vores betalingsudbyder, ePay. Herfra er al kommunikation krypteret med PCI-standarden, som er certificeret af Visa og MasterCard. Den videre transaktion håndteres at Nets og Teller alt efter hvilket kort, du har anvendt til købet.

Krypteringen sikrer, at ingen kan aflytte og opsnappe de oplysninger du indtaster, som er nødvendige for, at transaktionen kan gennemføres.

Hvis du betaler med Dankort eller kreditkort via Internettet, er du altid sikret mod misbrug. Du har nemlig mulighed for at afvise en betaling, når du modtager din betalingsoversigt. Du har ingen selvrisiko i tilfælde af, at dit kort bliver misbrugt i en Internet-butik, der benytter SSL i sit betalingssystem. Dermed er du faktisk bedre stillet end i den fysiske verden, hvor du har en selvrisiko på DKK 1.200,-, når dit kort misbruges ved brug af pin-koden.

Får vi besked om, at dit kort skulle være misbrugt, er vi forpligtet til at ophæve købet. Samtidig anbefaler vi, at du tager kontakt til din bank, som vil hjælpe dig med alle formaliteter.

Som yderligere sikkerhed er det if. gældende dansk lovgivning os forbudt at hæve beløbet på din konto - uanset om du betaler med Dankort eller kreditkort - førend varerne er afsendt fra vores lager. Der kan aldrig trækkes et større beløb, end det du har godkendt ved købet.

Hos Friluftslageret.dk gemmer vi ingen kortoplysninger.

I Danmark stilles der meget høje krav til de virksomheder, der er godkendt til nethandel. Dette sikrer dig, når du handler på Friluftslageret.dk.

EpayePay Payment Solutions er PCI certificeret af Visa og MasterCard, hvilket betyder, at mere end 200 sikkerhedspunkter bliver nøje overholdt og at al kommunikation, der handler om penge og kortdata, naturligvis er krypteret og foregår via en sikker forbindelse.


Betaling med MobilePay
Du kan også betale med MobilePay på Friluftslageret.dk. MobilePay Online er Danske Banks mobilbetalingsløsning til nethandel. Med MobilePay Online kan du nemt og hurtigt gennemføre betaling via din smartphone på Friluftslageret.dk, og slippe for besværet med at indtaste besværlige kortoplysninger.

Gem din kvittering
Når vi sender varerne fra vores lager, modtager du automatisk en kvittering via e-mail. Denne kvittering skal du gemme, ganske som du gemmer kvitteringer fra den fysiske verdens butikker, idet kvitteringen dokumenterer, at du har købt varerne hos os.

Flere oplysninger
Du kan finde flere oplysninger om betaling over Internettet på adresserne ePay.dkNets.dk og Teller.com.

Levering

Hvis din bestilling er på lager og du bestiller inden klokken 12:00 på hverdage, vil varerne oftest blive afsendt samme dag. Leveringstiden i Danmark er 1 hverdag, Sverige 1-3 hverdage, Norge 1-3 hverdage, Grønland (flyfragt) 2-4 dage og Færøerne & Island (flyfragt) 2-4 dage. Leveringsterminerne er vejledende, da de afhænger af geografisk placering. For øvrige udlandsforsendelser se leveringsterminer på Post.dk.

Ved bestilling på Friluftslageret.dk kan du enten vælge at få pakken leveret eller du kan vælge afhentning i én af vore danske butikker. Alt du skal gøre for at afhente i én af vore butikker er, at skrive i kommentarfeltet til din ordre, hvilken butik du ønsker, at afhente pakken i. Vi fratrækker fragtomkostningerne på ordren, inden vi hæver beløbet.

Er bestillingen ikke på lager, vil der normalt gå 4-5 dage, før varen er på lager. Derfor skal du oplyse telefonnummer og e-mailadresse, således vi kan kontakte dig og give besked om den forventede leveringstid. Kan varen ikke skaffes fra vore leverandører, vil vi forsøge at finde et værdigt alternativ og hvis dette ikke er muligt forbeholder vi os ret til at hæve handlen, eller en del af denne.

Friluftslageret ApS kan ikke drages til ansvar for forsinkede leveringer og er uden ansvar for ethvert tab hos køberen som følge af manglende levering, medmindre andet følger af dansk rets almindelige regler.

Fri fragt ved køb over 1.000,- kr.

Vi tilbyder fri fragt på alle ordrer* med en varetotal over 1.000,- kr. Fragt-prisen fratrækkes automatisk ordren, når varetotalen i kurven når over 1.000,- kr. Bemærk, at der er en fejl i checkout trin 2, under Leveringsmåde, hvor fragtprisen ser ud til ikke at være fjernet. Vi beklager fejlen og arbejder på, at få den rettet.

*Gælder kun for levering til danske adresser.


Fragtpriser
Alle bestillinger foretaget på Friluftslageret.dk sendes med og leveres af Post Nord eller af Post Nords partnere. Fragtprisen for levering til Danmark er afhængig af den valgte leveringsmetode. Fragtprisen for pakker til udlandet kalkuleres automatisk ud fra vægten på de enkelte produkter.

Salg til udlandet

Skal varerne leveres til lande udenfor EU (heriblandt Grønland, Færøerne og Norge), fratrækker vi den danske moms = 20% af udsalgsprisen, uanset om du handler i vores netbutik eller bestiller varerne via mail. Er du medlem af Explore club og logget ind på vores hjemmeside, vil du få vist priserne uden dansk moms.

For udstationerede soldater gælder, at de som leveringsland skal vælge "Danmark Feltpost". Herefter fratrækkes den danske moms automatisk. Vær dog opmærksom på, at skrive den helt korrekte adresse og at pakker sendt til feltpostadresser ikke må veje mere end 5 kg.

Køber du varerne i Danmark og selv bringer dem til din bopæl udenfor EU, refunderer vi momsen, når blot kvitteringen stemples af toldmyndigheden ved udrejse af EU.

Efter indrejsen i dit hjemland, dog senest 3 måneder efter fakturadato, sender du den stemplede kvittering og dine bankoplysninger til Friluftslageret ApS | Hans Egedes Vej 11 | 5210 Odense NV | Danmark, så overfører vi straks momsbeløbet til din konto.

Salg til offentlige institutioner

Vi leverer ofte - både store og små ordrer - til offentlige institutioner. Er du indkøber i en offentlig institution og ønsker et uforpligtende tilbud, bedes du ringe til os på +45 63 12 37 37 eller sende os en mail på kundeservice(a)friluftslageret.dk.

Business to Business

I Friluftslageret har vi en mangeårig erfaring for at levere beklædning og udstyr til både store og små virksomheder, organisationer og institutioner. Vi leverer netop den type beklædning, der vil profilere den pågældende virksomhed eller organisation på den helt rigtige måde.

Det behøver naturligvis ikke kun være beklædning. Det kan også være lommelygter, multiværktøj, rygsække, termokander eller noget helt andet, der skal bruges i forbindelse med personalegaver eller som del af en større markedsføring.

Kontakt os telefonisk eller via e-mail på info(a)friluftslageret.dk, hvis du vil vide mere. Vi udarbejder gerne et gratis og uforpligtende tilbud.

Fortrydelsesret

Når du køber varer via Friluftslageret.dk, har du naturligvis fortrydelsesret. Hvis du inden 30 dage efter modtagelsen fortryder dit køb, returnerer du blot varen og dette sammen med en kopi af din kvittering samt udfyldt returformular til Friluftslageret ApS | Hans Egedes Vej 11 | 5210 Odense NV | Danmark. Når vi har modtaget varen retur og kontrolleret, at den lever op til betingelserne for, at fortrydelsesretten kan udnyttes, indsættes det fulde købsbeløb på den konto, hvorfra beløbet er hævet. Du kan også returnere varen til os ved at nægte at modtage pakken, når denne leveres.

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord – du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik.
 
Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug.

Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis det beløb, du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

Du kan også give fysisk fremmøde i butikkerne og der returnere varen og fortryde købet.
Dersom du returnerer produktet i én af vore butikker, kan du vælge at bytte til andre varer, få udstedt tilgodebevis eller at få pengene retur. Hvis du ønsker pengene retur, vil produktet blive sendt til vores Internetafdeling, som sørger for at refundere beløbet til den konto, hvorfra der er hævet.

OBS! Vær opmærksom på, at varer, der fremstilles eller tilpasses efter forbrugerens individuelle behov, ikke tages retur, såfremt udførelsen, fremstillingen og/eller tilpasningen er påbegyndt. Dette gælder kun, når du forinden har givet samtykke til, at Friluftslageret kunne begynde udførelsen mv. inden fortrydelsesrettens udløb. Undtaget fortrydelsesretten er også madvarer. Specialbestillinger tages ikke retur.

Fragtomkostninger i forbindelse med returnering og ombytning påhviler kunden. Returvarer, der sendes uden omdeling, vil ikke blive afhentet.

Når du sender pakker, er det en god idé altid at sørge for, at pakken er forsikret - for hvis du blot klistrer frimærker på pakken er den ikke forsikret og du bærer dermed selv risikoen ved forsendelsen.

Reklamationsret

Alle varer i Friluftslageret er omfattet af købelovens regler om 24 måneders reklamationsret. Reklamationsretten betyder, at du som kunde kan klage over fejl og mangler ved produktet, som er opstået inden 24 måneder efter købet. Det er dog en forudsætning, at disse fejl eller mangler ikke er opstået som følge af fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd, der har medført fejlen. Reklamerer du inden to måneder, anses reklamationen altid for værende rettidig.

Ønsker du at reklamere over et produkt, kan du aflevere produktet i én af vore butikker, husk at medbringe din kvittering. Har du ikke mulighed for at komme til en af vore butikker, skal du sende en e-mail med billeddokumentation, en udførlig beskrivelse og kopi af kvitteringen til repairs (at) friluftslageret.dk.

Du bedes aflevere produktet, som du ønsker at reklamere over, i rengjort og tør tilstand. Hvis produktet ikke er tilstrækkelig rengjort, efter vores leverandøres vurdering, vil der blive opkrævet et rengøringsgebyr på kr. 200,-

Husk kvittering
Uanset om du afleverer eller sender produktet til os skal vi bruge en kopi af kvitteringen for at behandle reklamationen.

I Friluftslageret tilbyder vi mærkevarer af høj kvalitet, og vi lægger stor vægt på, at produkterne også kan holde til at blive brugt. Mange af Friluftslagerets leverandører yder desuden en udvidet garanti, der dels giver mulighed for at få rettet flere fejl end købelovens reklamationsret dækker og dels dækker i en længere periode end 24 måneder - i flere tilfælde livsvarigt, hvilket vil sige til produktet er slidt op.

Vi bestræber os på at behandle reklamationssager så hurtigt som muligt. Desværre kan reklamationssager i visse tilfælde være en langsommelig proces, idet produktet sendes udenlands til tests hos producenten. Alle reklamationer behandles hos producent eller hos en af producenten anbefalet virksomhed.

Såfremt reklamationen er fysisk indleveret i én af vore butikker, vil du blive kontaktet af Friluftslageret, straks din reklamation er behandlet. Hvis reklamationen ikke er afhentet inden to måneder fra den dag, du bliver kontaktet, vil produktet blive overdraget til velgørende formål eller blive destrueret.

Reklamationer sendt til Friluftslageret returneres efter endt behandling med Post Nord, dersom adresseoplysninger er opgivet.

Er reklamationen uberettiget, påhviler fragtomkostningerne kunden.

Når vi laver fejl
Indrømmet! Selvom vi ønsker altid at yde den bedst mulige kundeservice, forekommer der en gang imellem fejl fra vores side. Uanset om du er udsat for utilfredsstillende service eller vejledning, er vi altid meget interesserede i at høre om det, således problemet kan løses.

Du kan enten besøge os i én af butikkerne, ringe til os på +45 63 12 37 37, rette henvendelse via vores kontaktside eller skrive et brev til: Friluftslageret ApS | Hans Egedes Vej 11 | 5210 Odense NV | Danmark

Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning | Carl Jacobsens Vej 35 | 2500 Valby, læs evt. mere her: http://www.forbrug.dk. Du kan også anvende EU-kommissionens online klageportal, hvilket dog hovedsageligt vil være relevant, hvis du er forbruger med bopæl uden for Danmark. Du finder klageportalen her: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.


Persondatapolitik

Ved bestilling skal dit navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse oplyses. Disse oplysninger bruger vi til levering af din bestilling og til fremsendelse af bekræftelse af bestilling, leveringsstatus og kvittering. Friluftslageret.dk videregiver ikke informationer til tredjepart. De data du opgiver, når du handler hos os, betragtes som fortrolige og videregives under ingen omstændigheder. Alle informationer transmitteres eller opbevares ikke krypteret, men bliver opbevaret på betryggende vis, og er kun tilgængelige for betroede medarbejdere hos Friluftslageret.dk. Når du har handlet på Friluftslageret.dk har vi if. regnskabsloven, pligt til at opbevare informationerne i 5 år, hvorefter de slettes.

Opretter du dig som medlem af vores kundeklub, Explore Club, har vi brug for yderligere oplysninger. Disse oplysninger anvendes til statistik og til at gøre dine besøg på Friluftslageret.dk så bekvemme som muligt.

Når du er registreret hos Friluftslageret.dk har du til enhver tid ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig og du har altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Disse rettigheder har du iht. reglerne i persondataloven, og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Friluftslageret.dk via e-mail på info(a)friluftslageret.dk.

Cookies

På Friluftslageret.dk benytter vi såkaldte cookies. Disse bliver først og fremmest anvendt til at lagre simple oplysninger, der er med til at øge brugervenligheden af Friluftslageret.dk. Fx kan du, når du bestiller, vælge at dine kontaktoplysninger skal gemmes til næste gang, du bestiller, hvorved dit næste køb bliver hurtigere at gennemføre. Du kan altid slette gemte cookies på din computer igen.

Vi anvender cookies til følgende formål:

 • Teknisk funktionalitet, så vi kan huske dine præferencer, herunder også cookies til brug for marketing
 • Trafikmåling, så vi ved hvor mange, der besøger Friluftslageret.dk
 • Adfærdsbaseret, individuel målrettet annoncering, så vi kan vise dig de produkter, som vi formoder, er mest relevante for dig


Hvad er en cookie?
En cookie er en datafil, som vi gemmer på din computer, for at vi kan genkende computeren næste gang, du besøger websitet. Denne cookie sendes frem og tilbage mellem din browser og vores webserver og indeholder information om for eksempel

 • brugerindstillinger
 • indhold af indkøbskurv
 • om en bruger er logget ind
 • hvordan hjemmesiden benyttes

En cookie er passiv fil og kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Vi bruger cookies som hjælp til at analysere, hvordan hjemmesiden benyttes, for at webredaktionen kan forbedre brugeroplevelsen. I flere tilfælde kan cookies være nødvendige for at levere en service.
 
Cookies slettes som oftest automatisk fra browseren, når den lukkes (såkaldte session-cookies). Cookies kan dog også indstilles med et udløbstidspunkt, så data eksisterer i en kortere eller længere periode (persistent cookies). 'Persistent cookies' gemmes typisk på harddisken.
Desuden skelner man normalt mellem førstepartscookies og tredjepartscookies. Førstepartscookies afsættes af den side, som brugeren besøger. Tredjepartscookies afsættes af en tredjepart, som har elementer indlejret på den side, som brugeren besøger. Tredjeparts cookies sættes blandt andet af webanalyseprogrammer.
 
Cookies på Friluftslageret.dk
På Friluftslageret.dk bruger vi primært cookies til webanalyse med henblik på at optimere brugernes oplevelse af hjemmesiden.
 
Cookie fra Google Analytics & Google AdWords
På Friluftslageret.dk gør vi brug af sporingsteknologier fra Google AdWords samt Google Analytics for at analysere, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. De oplysninger, som cookien indsamler om din brug (trafikdata, herunder din IP-adresse), sendes til og gemmes på Googles servere i USA. Google bruger oplysningerne til at evaluere din brug af webstedet, udarbejde rapporter om aktiviteten på webstedet og yde andre tjenester i tilknytning til aktiviteten på webstedet og brugen af internettet. Vi garanterer, at dine personlige oplysninger aldrig vil blive
videresolgt eller brugt på uansvarlig vis. Google kan dog videregive oplysningerne til tredjemand, hvis loven kræver det, eller hvis tredjemand behandler oplysningerne på Googles vegne.

Google Analytics sætter to typer cookies: En persistent cookie der viser om brugeren er tilbagevendende, hvor brugeren kommer fra, hvilken søgemaskine der er brugt, keywords, etc.
Sessionscookies, som bruges til at vise, hvornår og hvor længe en bruger er på sitet. Sessionscookies udløber efter hver session, det vil sige, når du lukker din fane eller browser. Google sammenkører ikke din IP-adresse med andre oplysninger, Google ligger inde med.
Læs mere om Google Analytics brug af cookies.
 
Cookies fra AddThis
Med AddThis kan du kan dele sidens indhold på sociale medier. Når du deler, vil AddThis sætte cookies, som samler information om, hvilke sider du deler og på hvilke sociale medier du deler det på.
 
Cookies fra Raptor
Vi anvender Raptor Smart Advisor til at tilpasse købsoplevelsen til den individuelle bruger fx ved at tilpasse hvilke varer der vises til den enkelte kunde. Til dette formål sættes en cookie.
 
Sådan afviser du brugen af cookies
Du kan afvise at bruge cookies på din computer ved at vælge de relevante indstillinger i din browser. Vær dog opmærksom på, at uden cookies kan du måske ikke bruge alle webstedets funktioner. Eftersom en cookie befinder sig hos dig som bruger, er det altid muligt for dig at se, ændre eller slette disse cookies. Vi håber, at du vil tillade de cookies vi sætter, da de hjælper os med at forbedre Friluftslageret.dk.

Ønsker du ikke at modtage cookies fra Friluftslageret.dk, kan du i de fleste nyere browsere, vælge avancerede cookieindstillinger under internetindstillinger og tilføje dette domæne til listen over websites, du vil blokere cookies fra.

Herinde kan du også slette individuelle cookies eller alle de cookies, som din browser har gemt.

Hvis du ikke ønsker, at dit besøg skal registreres af Google Analytics, kan du benytte dig af Google's Opt-Out Browser Add-on. Vær opmærksom på, at dine besøg på andre sider, der anvender Google Analytics, heller ikke vil blive registreret, hvis du installerer dette browser plugin.

Hvordan slettes cookies?
Nedenfor finder du yderligere information om- og vejledninger til at slette cookies i de mest almindelige browsere:
Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox browser
Google Chrome browser
Opera browser
Flash cookies (gælder alle browsere)

Nyhedsbrev

Ønsker du vi holder dig opdateret med nyheder, udsalg, specielle tilbud og inspiration til turene i det fri, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev ved - ganske gratis og uforpligtende - at blive medlem i Explore Club. Dermed får du samtidig adgang til alle de særlige medlemsfordele.

Vi har stor respekt for dine personlige oplysninger, og de data du opgiver, når du melder dig ind i Explore Club, betragtes som fortrolige og videregives under ingen omstændigheder. Læs mere om Friluftslagerets persondatapolitik her.